Mainos
Mainos

Työttömyyspäivärahojen saantiin tuli helpotuksia

Työttömäksi joutuvat saavat nyt päivärahansa aiempaa lyhytaikaisemmalla pakerruksella. Ensimmäistä kertaa työttömyyspäivärahaa saavan työssäoloehto lyheni vuodenvaihteessa 43 viikosta 34 viikkoon.

Työllistymistä edistävään koulutukseen ja muihin aktiivitoimiin osallistujille maksetaan peruspäivärahan ja työmarkkinatuen korotusosaa tai ansiosidonnaisen päivärahan korotettua ansio-osaa, kuitenkin enintään 200 päivältä.

Muutosturvaan kuuluvan työllistymisohjelmalisän maksuaika pitenee 185 päivästä 200 päivään.

Uutena etuutena maksetaan 20 ensimmäiseltä työttömyyspäivältä peruspäivärahan korotusosaa tai korotettua ansio-osaa niille, jotka ovat olleet kolme vuotta työssä ennen työttömyyden alkamista.

Huononnuksiakin vuodenvaihde toi mukanaan. Työurien pidentämiseksi päivärahakauden lisäpäiväoikeuden alkamisikä nostetaan 59 vuodesta 60 vuoteen. Muutos koskee niitä työnhakijoita, jotka ovat syntyneet vuonna 1955 tai sen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme