Mainos
Mainos

Työttömyyssakot tyhjentävät kortistoja

MTV3:n uutisten mukaan monet kunnat ovat ryhtyneet etsimään pitkäaikaistyöttömille tukitöitä niin sanottujen työttömyyssakkojen pelossa.

Viime vuodesta lähtien jokaisen kunnan on pitänyt maksaa puolet pitkäaikaistyöttömän työttömyyskorvauksesta, ellei se kykene järjestämään työtä tai koulutusta.

Niin sanotut työttömyyssakot ovat saaneet monet kunnat haravoimaan kortistoista pois pitkään työttömänä olleita ihmisiä.

Kunnat maksoivat viime vuonna kymmeniä miljoonia euroja kotona olevista pitkäaikaistyöttömistä.

Pitkäaikaistyöttömien työllistäminen ei ole helppoa, eikä moni kunta tehnyt vielä viime vuonna paljoakaan asian hyväksi.Lyhyellä tähtäimellä työllistäminen maksaa, pitkällä tähtäimellä se kannattaa.

Toden teolla työttömyyssakot purevat vasta tänä vuonna, kun kuntien työllistämissuunnitelmat muuttuvat todeksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot