Mainos
Mainos

Työttömyysturvakorotuksista sopimus jo keväällä?

Valtiovarainministerin mielestä mahdollisista työttömyysturvan korotuksista voitaisi päättää jo tulevana keväänä.

Niinistö suhtautuu optimistisesti turvakorotuksiin

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö pitää mahdollisena, että hallitus sopii työttömyysturvan peruspäivärahan ja työmarkkinatuen korottamisesta jo kevään budjettineuvotteluissaan.

Niinistö haluaa kuitenkin estää sen, että ansiosidonnaiset päivärahat nousisivat samalla. Tällä hetkellä mekanismi toimii niin, että peruspäivärahan korotus nostaa automaattisesti myös ansiopäivärahoja. Niinistö asetti päätöksen tekemiselle toisenkin ehdon. Hänen mukaansa menojen lisäyksiä ei samalla voida vaatia joka taholle, vaan sitten on keskityttävä työttömyysturvan ongelmaan, jos se yhteisesti todetaan vaikeimmaksi.

Keväällä käytävässä ns. kehysriihessä hallituksen on määrä päättää valtion vuoden 2002 budjetin menoraameista. Niinistön mukaan näyttää siltä, että hallitus ei pysy tavoitteessaan, jonka mukaan valtion menot pidettäisiin reaalisesti vuoden 1999 tasolla.
-Kovin paljon siitä ei olisi lipsumisen varaan, hän sanoi. Ministeriöiden ehdotukset ja keskusteluissa muuten olleet menolisäykset merkitsevät yhteensä noin 9 miljardin markan ylitystä hallituksen alkuperäiseen tavoitteeseen.

Niinistö puhui tänään kokoomuksen palkansaajatapaamisessa Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme