Mainos
Mainos

Työttömyysturvan uudistus venyy

Työttömyysturvajärjestelmän uudistamista pohtineen työryhmän tähtäimessä on saada raporttinsa valmiiksi marraskuun alussa.

Työttömyysturvajärjestelmän uudistamista pohtinut työryhmä valmistautuu jatkamaan työtään, vaikka sen määräaika umpeutui tänään. Nyt tähtäimessä on näillä näkymin marraskuun alku.

Työryhmää vetävä apulaisosastopäällikkö Matti Toiviainen sosiaali- ja terveysministeriöstä antaa huomenna väliraportin hallituksen talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle. Kokouksessa kuullaan myös toimitusjohtaja Kari Puron terveiset hänen vetämästään työeläketyöryhmästä.

Nykyisen tulosopimuksen yhteydessä perustetussa kolmikantaisessa työttömyysturvatyöryhmässä väännetään kättä muun muassa siitä, muutetaanko ansiosidonnaisen työttömyyskorvausten tasoa tai kestoa sen perusteella, kuinka kauan työttömäksi jäänyt on ollut töissä. Totisin neuvotteluvaihe on yhä edessä, sillä toistaiseksi työryhmä on askaroinut lähinnä erilaisten mallien ja laskelmien parissa.

Hallitus varasi budjettiriihen yhteydessä työttömyysturvajärjestelmän muutokseen 125 miljoonaa markkaa. Tämän porkkanarahan käytöstä päätetään vasta kun tiedetään, millaisia muutoksia on tulossa. Työryhmä sai ohjeen selvittää, olisiko työttömyysturvassa aihetta tehdä "työhistoriaan tms. perustuvia rakenteellisia uudistuksia".

Uudistusesityksen tekoa viivyttää myös kytkös Puron työryhmän ratkaisuihin, joille taas ei ole asetettu tarkkaa takarajaa. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) toivoi äskettäin, että sekä työttömyysturvaa että työeläkkeitä koskevat esitykset saataisiin eduskuntaan tarvittaessa jo marraskuussa. Valtiosihteeri Raimo Sailas on elokuusta lähtien ollut hallituksen edustajana seuraamassa molempien työryhmien työtä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme