Mainos
Mainos

Työttömyysturvan väärinkäytökset esiin tehoiskuin

Ministeriöt palkkaavat lisää väkeä estääkseen sosiaalietujen väärinkäytöksiä. Sosiaali- ja terveysministeriö täyttää syksyn aikana kahdeksan virkaa, joiden turvin se tehostaa ensin työttömyyskassojen tarkastuksia. Sen jälkeen otetaan eri laitosten rekisterit tehokkaampaan vertailuun keskenään väärinkäytösten estämiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö saa tarkastuksista perimillään maksuilla palkattua kahdeksan virkamiestä syksyn aikana. Yhtenä tavoitteena on paljastaa työttömyysturvan väärinkäyttäjiä.

Tällä hetkellä on meneillään säännölliset työttömyyskassojen tarkastukset. Aiemmin niitä on tarkastettu lähinnä jälkikäteen, ilmiantojen perusteella, mutta nyt ilmoittamatta jätettyjä töitä ja muita huijausyrityksiä pengotaan esiin jo etukäteen.
Esimerkiksi verotietojen ja työttömyyskassan listojen tehovertailulla pyritään siihen, että tarkat tiedot olisivat saatavilla jo etuuksia päätettäessä.

Rohkeimpien arvioiden mukaan jo pelkkää työttömyysturvaa huijataan väärin perustein vuosittain 800 miljoonan markan edestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme