Mainos
Mainos

Työtunti tuottaa vähän Suomessa

Yksi työtunti tuottaa Suomessa vähemmän kuin Yhdysvalloissa tai EU-maissa keskimäärin. EU-maiden tuottavimpia työntekijöitä ovat finanssialalla työskentelevät luxemburgilaiset.

Yksi työtunti tuottaa Suomessa vähemmän kuin Yhdysvalloissa tai EU-maissa keskimäärin. Jos bruttokansantuotetta verrataan työntekijöiden eikä työtuntien määrään, Suomi sijoittuu sen sijaan hieman yli keskiarvon.

EU:n tutkimuspääosaston julkaiseman vertailun mukaan yksi työtunti tuottaa EU:ssa vain hiukan Yhdysvaltoja heikommin. EU:n sisällä ylivoimaisesti tuottavimmin työskentelevät finanssialaan keskittyvät luxemburgilaiset. Pikkuvaltiossa jokainen työtunti on kaksi kertaa arvokkaampi kuin Yhdysvalloissa tai EU:ssa keskimäärin.

Kaukana Luxemburgin perässä tulevat ensin Belgia ja Hollanti, sitten Italia, Irlanti ja Ranska ja vähän ennen Suomea Saksa, Tanska ja Itävalta. Suomalaisten työ päihittää niukasti Ruotsin ja Britannian. Niiden taakse jäävät vielä Espanja, Kreikka ja Portugali.

Työn tuottavuus kasvoi joka tapauksessa Suomessa vuosina 1995-2000 vauhdilla, kun kansantuote lisääntyi työntekoa nopeammin. Vain Luxemburg ja Irlanti lisäsivät tuottavuutta vielä enemmän kuin Suomi.

Tiedot sisältyvät tilastovertailuun Science, Technology and Innovation-Key Figures 2002.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme