Mainos
Mainos

Työturvallisuusrikoksesta lieviä tuomioita

Uutispäivä Demarin mukaan yhdestäkään työturvallisuusrikoksesta ei tullut tuoreimmassa tilastossa yhdyskuntapalvelua tai ehdollista, ehdottomasta vankeudesta puhumattakaan.

Työturvallisuusrikoksesta saa Suomessa varsin lieviä tuomioita, kertoo Uutispäivä Demari. Näin siitäkin huolimatta, että ihmisiä kuolee ja vammautuu rikosten seurauksena.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan työturvallisuusrikoksista langetetaan vuosittain reilut sata tuomiota, jotka pääsääntöisesti ovat sakkorangaistuksia. Tuoreimmassa vuoden 2004 tilastossa ei muita olekaan. Uutispäivä Demarin mukaan yhdestäkään työturvallisuusrikoksesta ei tullut yhdyskuntapalvelua tai ehdollista, ehdottomasta vankeudesta puhumattakaan.

SAK:n päälakimiehen Timo Koskisen mukaan lieviin rangaistuksiin on useita syitä.

- Työsuojeluviranomaisilla on aivan liian vähän resursseja. Työsuojelurikosten selvittäminen on hankalaa, samoin vastuukysymysten. Ja poliisillekin työturvallisuusrikokset ovat hankalia, Koskinen sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa.

Hänen mukaansa työturvallisuusrikokset otettaisiin vakavammin, jos enimmäisrangaistuksia nostettaisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme