Mainos
Mainos

Työturvallisuusrikoksesta lieviä tuomioita

Uutispäivä Demarin mukaan yhdestäkään työturvallisuusrikoksesta ei tullut tuoreimmassa tilastossa yhdyskuntapalvelua tai ehdollista, ehdottomasta vankeudesta puhumattakaan.

Työturvallisuusrikoksesta saa Suomessa varsin lieviä tuomioita, kertoo Uutispäivä Demari. Näin siitäkin huolimatta, että ihmisiä kuolee ja vammautuu rikosten seurauksena.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan työturvallisuusrikoksista langetetaan vuosittain reilut sata tuomiota, jotka pääsääntöisesti ovat sakkorangaistuksia. Tuoreimmassa vuoden 2004 tilastossa ei muita olekaan. Uutispäivä Demarin mukaan yhdestäkään työturvallisuusrikoksesta ei tullut yhdyskuntapalvelua tai ehdollista, ehdottomasta vankeudesta puhumattakaan.

SAK:n päälakimiehen Timo Koskisen mukaan lieviin rangaistuksiin on useita syitä.

- Työsuojeluviranomaisilla on aivan liian vähän resursseja. Työsuojelurikosten selvittäminen on hankalaa, samoin vastuukysymysten. Ja poliisillekin työturvallisuusrikokset ovat hankalia, Koskinen sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa.

Hänen mukaansa työturvallisuusrikokset otettaisiin vakavammin, jos enimmäisrangaistuksia nostettaisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot