Mainos
Mainos

Työturvallisuusrikosten tutkinnassa puutteita

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan poliisin tietoon tulee vain murto-osa työntekijän turvattomuuteen liittyvistä tapauksista. Näistä syyttäjälle etenee joka viides.

Työturvallisuusrikosten tutkinnassa on Suomessa selkeitä puutteita. Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan poliisin tietoon tulee vain murto-osa työntekijän turvattomuuteen liittyvistä tapauksista. Näistä syyttäjälle etenee joka viides.

Esimerkiksi vuonna 2003 poliisin tietoon tuli 910 työturvallisuuteen liittyvää tapausta. Näistä suurin osa oli teollisuudessa ja rakentamisesta ilmenneitä ongelmia. Mahdollisiksi rikoksiksi poliisi määritteli noin neljäsosan. Suurimman osuuden muodostivat jutut, joiden selvittäminen oli päätetty ilman poliisin esitutkintaa.

Erikoistutkija Anne Alvesalo sanoo, että poliisin tutkintajärjestelyjä ja koulutusta olisi kehitettävä. Tällä hetkellä työturvallisuusrikosten tutkintaa ei ole yleensä keskitetty tietyille henkilöille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme