Mainos
Mainos

Työtyytyväisyys sairaaloissa on lisääntynyt

Sairaaloiden henkilöstö on entistä tyytyväisempää työhönsä. Myös esimiesten käyttäytyminen on parantunut. Vuonna 2000 lähes puolet koki, että esimiehet eivät kohdelleet kaikkia tasa-arvoisesti. Tänä vuonna näin koki enää kolmannes.

Tiedot käyvät ilmi Työterveyslaitoksen tuoreesta tutkimuksesta, johon osallistui yli 14000 työntekijää neljästä sairaanhoitopiiristä ja kolmesta muusta terveydenhuollon organisaatioista.

Vaikka henkilöstö arvioi muutokset työssään suuremmiksi kuin aikaisemmin, työstressi on hieman vähentynyt. Neljä vuotta sitten stressistä kärsi 24 prosenttia vastanneista, tänä vuonna 22 prosenttia.

Väkivaltaa ja uhkaavia tilanteista on työssään viimeisen vuoden aikana kokenut 19 prosenttia kyselyyn vastanneista. Osuus on pysynyt samana 2000-luvun. Aseellisia uhkatilanteita on kohdannut yksi sadasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot