Mainos
Mainos

Työuralla kannattaa edetä viimeistään nelikymppisenä

Hyviä tuloja tavoittelevan kannattaa edetä työurallaan viimeistään nelikymppisenä. Tilastokeskuksen mukaan parasta palkkaa saadaan keskimäärin 40-44-vuotiaina. Sen jälkeen monen tulot pysyvät ennallaan tai jopa laskevat.

Asiantuntijan mukaan tämä on tavanomaista silloin, jos työ on yksinkertaista eikä korkeaa koulutusta vaadita. Palkkakehitys tyssää usein nelikymppisenä etenkin rakennus, korjaus- ja valmistustöissä sekä asiakaspalvelutehtävissä.

Palkka kasvaa työn vaativuuden mukaan, joten korkeita tuloja tavoitteleva pyrkii urallaan eteenpäin. Jos ylenemismahdollisuuksia ei ole, kannattaa alkaa katsella uutta työpaikkaa. Työpaikan vaihtaminen omasta tahdosta kohentaa yleensä ansioita, muistutetaan Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta.

- Tienaaminen, putkeen pääseminen edellyttää työpaikan vaihtamista, sanoo työmarkkinoiden asiantuntija Seppo Saukkonen.

SAK:n mukaan kysynnän ja tarjonnan laki näkyy palkoissa.

- Työntekijällä on hyvät mahdollisuudet hinnoitella itsensä aloilla, joilla työvoimalle on paljon kysyntää mutta vähän tarjontaa, sanoo kehittämispäällikkö Juha Antila.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot