Mainos
Mainos

Työurien pidentämisen valmistelu jatkuu

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat päättäneet jatkaa työurien pidentämiseen ja talouskasvuun tähtäävää valmistelua. Työ tehdään kolmikantaisesti ja sen on määrä olla valmis viimeistään syyskuun puolessavälissä.

Tavoitteena on, että keskimääräinen eläkkeellesiirtymisikä nousisi vähintään kolmella vuodella vuoteen 2025 mennessä. Toissa vuonna eläkkeellesiirtymisiän odote oli runsaat 59 vuotta.

Työssä käsitellään työurien ja talouskasvun lisäksi julkisen sektorin tuottavuutta, työllisyysasteen nostamista, ostovoimaa ja kilpailukykyä sekä työttömyysvakuutusrahaston taloutta.

Valmistelun etenemisestä raportoidaan tapaamisissa kuukausittain. Työ tehdään sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön ja opetusministeriön johdolla.

Katso Vesa Kallionpään raportti

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot