Mainos
Mainos

Työuupumus piinaa kuntien työntekijöitä

Kunta-alan ammattiliitto KTV on huolissaan etenkin sosiaali- ja terveystoimen työntekijöiden työuupumuksesta.

KTV korostaa kannanotossaan, että vaikka työvoiman määrä julkisella sektorilla on viime vuosina hieman lisääntynyt, työn määrä on kasvanut suhteellisesti huomattavasti enemmän. KTV:n mielestä myös työelämän yleinen epävarmuus lisää riskiä sairastua työuupumukseen. Liitto mainitsi esimerkkeinä epävarmuustekijöistä yksityistämisen ja kilpailuttamisen.

KTV vaatii maan hallitukselta pikaisia ja todellisia toimia työuupumuksen voittamiseksi. Hallitusohjelmaan kirjatun ja vuodenvaihteessa aloitetun työssä jaksamisen tutkimus- ja toimenpideohjelman on liiton mielestä johdettava nopeasti todellisiin tekoihin. Työssä jaksamisen parantamiseen olisi saatava rahaa myös kuntapuolelle.

-Tehtyjen tutkimusten mukaan tiedetään, että työuupumusta aiheuttavat muun muassa liika työn määrä, liian vaativat tai liian vaatimattomat työtehtävät, työyhteisön epäselvät tavoitteet, autoritäärinen johtaminen, töiden huono organisointi ja niin edelleen. Näihin ongelmiin työelämän perustason tuntevilla on runsaasti ratkaisukeinoja, KTV muistuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot