Mainos
Mainos

Työuupumus rasittaa naisvaltaisia aloja

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen (sd.) mielestä johdon, henkilöstön, työterveyshuollon ja työsuojelun olisi lisättävä yhteistyötään työyhteisön ongelmien ratkaisemiseksi. Ministerin mukaan yhteistyö on satunnaista erityisesti suurissa kunta-alan organisaatioissa, kuten hoito- ja opetusalalla.

-Tilastokeskuksen työolotutkimuksen mukaan vakavan työuupumuksen ja mielenterveyden järkkymisen vaara on ongelma erityisesti naisvaltaisilla aloilla. Kunta-alalla näyttää olevan näissä tuloksissa varsin laaja hajonta hyviin ja huonoihin kuntiin, kertoi Mönkäre.

Hän avasi kunta-alan valtakunnallisen työkykytapahtuman, jonka teema on Erilaisuudesta eheyteen - erilaisuus työyhteisön voimavaraksi.

Ministerin mukaan työhyvinvoinnin kehittämisessä on saavutettu hyviä tuloksia valtakunnallisilla tutkimus- ja kehittämisohjelmilla, joita on kohdistettu mm. ikääntyviin, työssä jaksamiseen ja työtapaturmien torjuntaan. Useat työturvallisuuteen liittyvät mittarit osoittavat, että kehitys on ollut myönteistä, erityisesti teollisuuden ja rakentamisen alalla.

-Kunta-alalla ei vastaavaa kehitystä ole kuitenkaan havaittavissa. Kunta-alan työtapaturmien määrä on selvästi rakentamis- ja teollisuusaloja alhaisempi. Kuitenkin myös kunta-alan tapaturmien määrä olisi hyvä saada laskuun, sanoi Mönkäre.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme