Mainos
Mainos

Työväkivaltaa eniten terveydenhuollossa

Joka neljäs kunnallisessa terveydenhuollossa työskentelevä oli viime vuonna kohdannut työväkivaltaa.

Työturvallisuuskeskuksen barometrin mukaan väkivallan kokeminen työpaikalla on yleistä kuntasektorilla. Peräti 13 prosenttia kunta-alan työntekijöistä on kohdannut työväkivaltaa, kun kaikista palkansaajista työväkivaltaa on kohdannut 6 prosenttia.

Eniten työväkivaltaa olivat kunnissa kokeneet terveydenhuollossa työskentelevät. Jopa joka neljäs terveydenhuollossa työskentelevä oli viime vuonna kohdannut työväkivaltaa. Lisäksi suurin osa heistä oli kohdannut väkivaltaa useammin kuin kerran. Barometrin mukaan myös sosiaalitoimessa riski joutua väkivallan uhriksi oli keskimääräistä suurempi.

Kiusaamista tai henkistä väkivaltaa on kuntasektorilla kohdannut 20-25 prosenttia työntekijöistä. Kiusaamistakin koetaan eniten terveydenhuollossa.

Työturvallisuuskeskus julkisti kunta-alan työolobarometrin perjantaina. Barometrin aineistona ovat työministeriön toimialoittaiset aineistot, joita on täydennetty kyselytutkimuksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot