Mainos
Mainos

Työväkivaltaa eniten terveydenhuollossa

Joka neljäs kunnallisessa terveydenhuollossa työskentelevä oli viime vuonna kohdannut työväkivaltaa.

Työturvallisuuskeskuksen barometrin mukaan väkivallan kokeminen työpaikalla on yleistä kuntasektorilla. Peräti 13 prosenttia kunta-alan työntekijöistä on kohdannut työväkivaltaa, kun kaikista palkansaajista työväkivaltaa on kohdannut 6 prosenttia.

Eniten työväkivaltaa olivat kunnissa kokeneet terveydenhuollossa työskentelevät. Jopa joka neljäs terveydenhuollossa työskentelevä oli viime vuonna kohdannut työväkivaltaa. Lisäksi suurin osa heistä oli kohdannut väkivaltaa useammin kuin kerran. Barometrin mukaan myös sosiaalitoimessa riski joutua väkivallan uhriksi oli keskimääräistä suurempi.

Kiusaamista tai henkistä väkivaltaa on kuntasektorilla kohdannut 20-25 prosenttia työntekijöistä. Kiusaamistakin koetaan eniten terveydenhuollossa.

Työturvallisuuskeskus julkisti kunta-alan työolobarometrin perjantaina. Barometrin aineistona ovat työministeriön toimialoittaiset aineistot, joita on täydennetty kyselytutkimuksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme