Mainos

Työvoimatoimistoja aiotaan karsia

Työministeriössä suunnitellaan uuden työvoimapalveluista vastaavan viraston perustamista. Virasto ottaisi hoitaakseen nykyisin työministeriölle sekä työvoima- ja elinkeinokeskuksille kuuluvia ohjaus- ja kehittämistehtäviä. Samalla myös työvoimatoimistojen määrää supistettaisiin rajusti.

Työministeriön uudistuskaavailut näkyisivät voimakkaasti työvoimatoimistoissa. Työvoimapalveluiden uudistamista selvittänyt työryhmä esittää nykyistä huomattavasti suurempia yksiköitä. Selvityksen mukaan työvoimatoimistoja voisi jatkossa olla 20-70 nykyisen lähes 150:n sijasta. Asiakaspalvelupisteet on kuitenkin tarkoitus pitää entisellään.

- Me pyrimme saamaan tehokkaampia asiakaspalvelupisteitä, verkostotiheys samanlainen kuin nykyään, mutta työvoimatoimistot suurempina hallinnollisina kokonaisuuksina pystyvät aikaansaamaan parempaa ja monipuolisempaa palvelua, sanoo työministeriön kansliapäällikkö Markku Wallin.

Työvoimatoimistojen ohjaus siirrettäisiin kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnoimista työvoima- ja elinkeinokeskuksista uuteen työministeriön alaiseen Julkisen työvoimapalvelun virastoon.

Wallinin mukaan uudistuksia tarvitaan, sillä nykymalli on mahdollisimman huono.

- Tällä hetkellä tilanne on se ja koko TE-keskuskaudella on ollut se, että asiakkaiden kohtelu on ruvennut eriytymään maan eri osissa. Työttömien henkilöiden tilannetta tulkitaan heihin kohdistuvissa toimenpiteissä hiukan eri tavalla maan eri osissa ilman mitään selvää syytä esimerkiksi alueellisessa työttömyydessä, Wallin jatkaa.

TE-keskuksissa ei kritiikkiä pureskelematta niellä. Nykyorganisaation tehostamisella saataisiin monien mielestä paras lopputulos aikaan.

- Tässä esityksessä on tietysti taustalla kauppa- ja teollisuusministeriön ja työministeriön valtapeli siitä, kuka loppujen lopuksi työvoimapolitiikkaa ja työvoimatoimistoja ohjaa, toteaa Etelä-Savon TE-keskuksen työvoimaosaston päällikkö Markku Turkia.

Työministeri Tarja Filatov ei halua tässä vaiheessa hanketta kommentoida, koska "asia on vielä poliittisesti auki". Filatovin mukaan tilannetta pitää arvioida kokonaisuutena kauppa- ja teollisuusministeriön TE-keskussuunnitelmien kanssa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot