Mainos
Mainos

Typpihappovuoto Hangossa – kymmenet altistuivat aineelle satamassa

Hangon Länsisatamassa tapahtui tänään typpihappovuoto, kertoo pelastuslaitos. Hälytys vuodosta tuli aamulla kello kahdeksan jälkeen.

Happoa oli vuotanut ylivuotoputken kautta, kun säiliötä siirrettiin aluksesta maihin. Happoa valui säiliön päällä olevaan altaaseen ja sadeveden poistoputkistosta satama-alueelle. Myös tankkitrailerin päällä oli vähäistä kaasumaista vuotoa.

Työntekijät altistuivat kaasulle

Pelastuslaitos eristi traileritankin välittömän läheisyyden. Sadevesijärjestelmä suljettiin aineen leviämisen ehkäisemiseksi, ja alueelle valunut aine imeytettiin imeytysaineeseen. 

Kymmenkunta sataman työntekijää ja ajoneuvojen kuljettajaa altistui aineelle hengitysteitse. Heillä ei ollut tarvetta kiireelliselle ensihoidolle, mutta kaikki on ohjattu työterveyshuollon piiriin.

Onnettomuuden syynä oli tankkitrailerin siirtäminen liian jyrkässä kulmassa, jolloin ainetta pääsi säiliön turvajärjestelmän kautta ulos.

Suomessa tapahtuu vaarallisen aineen onnettomuuksia aika ajoin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme