Mainos
Mainos

Tytön ilmapallo leijaili Lontoosta Savoon

Suomalaispariskunta teki viikonloppuna erikoisen löydön mökkirannastaan. Pienen savolaisjärven rantaan oli leijaillut iso alumiininen ilmapallo Britanniasta saakka.

- Puuhastelimme mieheni kanssa mökin pihassa, kun näimme jotain vaaleanpunaista. Soudimme lähemmäs katsomaan. Kyse oli ilmapallosta, jonka narun päässä oli pieni pussi. Pussissa olleesta lapusta selvisi, että ilmapallo oli lähetetty matkaan Lontoon läheltä, kertoo Päivi Mehtola.

Pallon tarinta tuntuu uskomattomalta. Lapun mukaan ilmapallo oli lähtenyt Britanniasta yli neljä vuotta sitten.

Nuhjuuntuneesta ja vettyneestä lapusta erottuu selkeä teksti, joka kerroo pallon lähteneen Lontoon lähellä sijaitsevasta Carterhamin kaupungista lokakuun 9. päivänä vuonna 2004, eli 04/10/09.

Englannissa päivämäärä tavataan kirjoittaa muotoon vuosi/kuukausi/päivä.

Terveisiä Lontooseen

Myös lähettäjän osoite oli kirjoitettu palloon selkeästi. Pienen tutkiskelun jälkeen pallon löytäjät päättivät uskoa lapun viestiin.

- Tarkistimme, että sellainen osoite löytyy Lontoon alapuolelta. Aiomme pistää nyt pistää osoitteeseen terveisiä Suomesta, eli suklaalevyn ja sinappituubin. Toivon mukaan pallon lähettänyt henkilö asuu vielä siinä osoitteessa, Mehtola sanoo.

Kirjeeseen sujahtaa todennäköisesti myös sivu pallon matkasta ensimmäisenä kertoneesta Keskisuomalainen-lehdestä.

Pallo on kulunut reissun aikana, mutta siitä erottuu vielä selvästi toiselle puolelle kirjoitettu sana prinsessa. Toisella puolella näkyvät kirjaimet t ja w, mitkä viittaisivat 12-vuotiaan tytön syntymäpäivään (twelve).

Järven lähistöllä ei ole asutusta. Mehtola pitää epätodennäköisenä, että kukaan palloa olisi paikalle kiusallaan tuonut.

Todennäköisesti se on matkannut aikanaan ilmavirtauksien mukana ja laskeutunut puun oksaan, josta se on tempoutunut vihdoin Mehtolan ja hänen miehensä Timo Oksan mökkirantaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme