Mainos
Mainos

Tytöt kaipaavat vanhemmilta kehuja ja aikaa

Nuoret tytöt kaipaavat tuoreen kyselyn mukaan vanhemmiltaan enemmän kehuja ja hyväksyntää.

Nuorten Akatemian ja Demi-lehden tekemän nettikyselyn mukaan suurin osa 12-19-vuotiaista tytöistä toivoo vanhemmiltaan myös juttuseuraa ja läsnäoloa.

– Monesti ajatellaan, että järjestetään laatu-aikaa, jolloin saadaan superelämyksiä ja extreme-juttuja nuorten kanssa, mutta se ei ole se, mitä nuoret oikeasti tarvitsevat. He tarvitsevat paljon aikaa, arkista yhdessäoloa aikuisten kanssa, toteaa Nuorten Akatemian viestintäpäällikkö Minna Ahola.

Nuorten Akatemian ja Demi-lehden kysely toteutettiin nettikyselynä elokuussa ja siihen vastasi reilut 700 suomalaista tyttöä.

– Nuoret toivovat vanhemmilta arkista yhdessäoloa ja 80 prosenttia kyselyn vastaajista toivoi kehuja ja hyväksyntää. Nämä asiat ovat erittäin tärkeitä nuoren itsetunnon kehitykselle, kertoo Ahola.

Aholan mukaan usein kyse ei ole kuitenkaan siitä, ettei nuorten kanssa haluta olla.

- Työelämä asettaa haasteita ajankäytölle. Aika ei tahdo riittää, mutta onneksi useilla nuorilla on muita tärkeitä aikuisia.

Järjestöt muistuttavat seuran tärkeydestä

Suomen suurimmat nuoriso- ja liikuntajärjestöt ja Demi-lehti järjestävät tänään Anna mulle aikaa! -päivän. Järjestöt muistuttavat teemapäivällä, että nuoret tarvitsevat myös muiden aikuisten kuin vanhempiensa seuraa.

– Nuori ei välttämättä osaa aina itse sanoa, että sitä aikaa tarvitaan. Nuori voi jopa lähettää sellaisia viestejä, että vanhemman seuraa ei kaivata, niin silti nuori oikeasti tarvitsee sitä.

Nuorille ovat tärkeitä järjestöjen mukaan muun muassa myös kummit ja opettajat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme