Mainos
Mainos

Tytöt tahtoo terveystietoa

MTV:n uutisten ylioppilastutkintovertailusta selviää, että tytöt ja pojat valitsevat ainereaalin tarjottimelta hyvin pitkälti eri asioita. Vaikka enemmistö ylioppilaista on naispuolisia (58%), on tyttöjen osuus joissakin reaaliaineissa selvästi tätä suurempi.

Terveystieto suosituin reaaliaine – kiitos naisten

Yli 8000 ylioppilasta valitsi tutkintoonsa terveystiedon. Kirjoittajista kolme neljästä oli tyttöjä ja lähes 40% kaikista naispuolisista ylioppilaista valitsi terveystiedon.

Vielä suurempi yliedustus tytöillä oli toiseksi suosituimmassa reaaliaineessa psykologiassa, jossa 83% kirjoittajista oli tyttöjä. Myös uskonto ( tyttöjä 74%) ja biologia ( 66%) olivat selkeästi naisten aineita reaalissa.

Fysiikka on miesten laji?

Asetelmat kääntyvät toisin päin, kun mennään fysiikan kokeeseen: suorittajista 73% oli poikia ja se oli myös poikien suosikki reaaliaineista, 30% valitsi aineen tutkintoonsa.

Muita miesvaltaisia reaaliaineita olivat kemia (58% poikia), historia (57%) ja maantieto(55%).

Tasaisin sukupuolijakauma on filosofiassa, tyttöjä ja poikia on suurin piirtein puolet ja puolet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme