Mainos
Mainos

Tyttöjen häirintä lisääntynyt

Alaikäisten tyttöjen häirintä on yleistynyt. Tuoreen tutkimuksen tutkimuksen mukaan 41 prosenttia 9-luokkalaisista tytöistä on kokenut sukupuolista ahdistelua.

Yleisimmät häirinnän muodot ovat lähentely ja koskettelu sekä suutelu tai sen yritys. Väkivaltaa on kokenut viisi prosenttia. Tytöille myös huudellaan, heitä seurataan, häiritään ja lähennellään. Pahimmillaan yksin kulkevat tytöt joutuvat suunnitelmallisen seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Esimerkiksi Helsingissä on tänä talvena sattunut useita tapauksia, joissa tavalliset koulutytöt ovat joutuneet vakavan ahdistelun kohteeksi kaupungilla keskellä päivää.

Yhtenä syynä häirinnän lisääntymiseen pidetään yliseksuaalista kulttuuria. Viime vuosina yleistynyt kaupallinen seksi ja vaatimukset seksikkäästä ulkonäöstä ovat hämärtäneet sen, miten tyttöjä voi lähestyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme