Mainos
Mainos

Tyttöjen ja poikien kirjoitustaidoissa yhä isot erot

Tyttöjen ja poikien väliset isot erot kirjoitustaidoissa ovat säilyneet ennallaan. Asia selviää Opetushallituksen äidinkielen ja kirjallisuuden oppimistulosten arvioinnista.

Yhdeksäsluokkalaisilla tytöillä kirjoitustaitojen taso on keskimäärin tyydyttävä, kun pojilla se on välttävä. Joka kolmannen pojan kirjoitustaidot osoittautuivat heikoiksi. Opetushallitus esittää arvioinnin perusteella, että kirjoittamisen harjoittelua lisätään opetukseen.

Alueelliset erot äidinkielen ja kirjallisuuden osaamisessa ovat pienet, mutta yksittäisten koulujen väliset erot ovat kasvaneet aikaisemmista arvioinneista. Osassa kouluista oppilaiden pisteiden keskiarvo oli 40 prosenttia maksimipisteistä. Toisissa kouluissa taas saatiin keskimäärin jopa 80 prosenttia maksimipisteistä. Koulujen tuloksiin vaikutti oppilaiden lähtötaso seitsemännen luokan alussa.

Arviointikokeeseen osallistui 2601 yhdeksäsluokkalaista oppilasta 60 koulusta ympäri Suomea.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme