Mainos
Mainos

Tyytyväisyys hallitukseen kasvussa

Paavo Lipposen hallituksen suosio on kääntynyt uudelleen nousuun. Tyytyväisyys hallituksen toimintaan lähentelee jo syyskuun lukemia Alho-Sundqvist -jupakan aiheuttaman notkahduksen jälkeen. Demari-lehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 61 prosenttia vastaajista pitää hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa joko hyvänä tai tyydyttävänä. Välttäväksi tai heikoksi sen arvioi 35 prosenttia vastaajista.

Kysely on tehty 8.-9. joulukuuta. Marraskuussa tyytyväisiä löytyi vastaavassa kyselyssä vain 52 prosenttia. Tyytymättömien osuus oli silloin 41 prosenttia. Demari aloitti hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikan mittaamisen syyskuussa. Silloin hallitusta suosi 65 prosenttia ja moitti 32 prosenttia vastaajista.

Opposition vastaavan politiikan arvioi joulukuussa hyväksi tai tyydyttäväksi 41 prosenttia vastaajista. Saman verran löytyi välttävän tai heikon arvosanan antaneita. Kysely tehtiin puhelinhaastatteluna kaikkiaan 503:lle 15-74-vuotiaalle suomalaiselle. Virhemarginaali on kumpaankin suuntaan kolme prosenttiyksikköä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme