Mainos
Mainos

Tyytyväisyys Haloseen laskenut

Presidentti Tarja Halosen saamat arvosanat ovat laskeneet hieman viimevuotisista.

Tämä käy ilmi Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämässä kyselyssä. Kyselyssä presidentin kouluarvosanaksi tuli 7,5, viime vuonna se oli 7,8. Vuoden 2005 keskiarvo on Halosen kauden huonoin. Ensimmäisessä ja toisessa kyselyssä hän sai vastaajilta arvosanaksi 7,6.

Halonen saa parhaat arvosanat sukupuolten tasa-arvon edistämisessä (8,3) ja ulkopolitiikan johtamisessa (7,9). Työttömistä huolenpitäminen saa alimman arvosanan, 7,1.

Ulkopolitiikan saralla kiitettävien arvosanojen osuus väheni; viime vuonna 39 prosenttia vastanneista piti Halosta kiitettävän arvoisena, tänä vuonna osuus oli 30 prosenttia. Erityisesti kokoomuksen kannattajat antoivat viimevuotista huonompia arvosanoja, heistä vain 13 prosenttia piti Halosen ulkopolitiikkaa ysin tai kympin arvoisena. Tyytyväisimpiä Halosen ulkopolitiikkaan olivat SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat.

Halosen yleisarvosana on täsmälleen sama kuin se, minkä sai pääministeri Matti Vanhanen. Kyselyssä haastateltiin tuhatta vastaajaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot