Mainos
Mainos

Uhkaava tulipalon alku Viking Isabellalla

Matkustajalautta Viking Isabellan konehuoneessa syttyi illalla uhkaava tulipalon alku Turun edustalla. Turun meripelastuskeskus varautui suuronnettomuuteen saatuaan hälytyksen puoli kymmeneltä illalla.

Meripelastuskeskuksen mukaan palo syttyi keulapotkurin konehuoneen sähkökaapissa laivan ollessa liikkeellä. Laivan oma palontorjuntaryhmä sai palon sammumaan, eikä kukaan loukkaantunut. Aluksella oli tapahtuman sattuessa yli 1800 henkeä.

Merivartioston meripelastusjohtaja Niklas Guseff:

- Me vastaanotimme kello 21.24 ilmoituksen että Viking Isabellalla olisi tulipalo. Tiedustelujen jälkeen selvisi, että kyseessä oli pienehkö tulipalo laivan keulapotkurin konehuoneessa. Siellä oli voimakasta savun muodostusta, joka oli luultavasti peräisin konehuoneessa olevasta sähkökaapista. Meidän tietojemme mukaan mitään suurta paloa ei ole ollut, mutta kuitenkin tulipalo matkustajaaluksella, missä melkein 2000 ihmistä, niin se on kuitenkin aina vakava asia.

Meripelastusjohtaja Guseff kertoo, että laivan oma miehistö sammutti tulipalon.

- Tilanne saatiin hallintaan laivan oman miehistön hyvin suoritetulla palon sammutuksella. Todellakin laivan oma miehistö ehti hoitaa sen.

Viking Linen tiedotuspäällikkö istui laivan ravintolassa

Viking Linen tiedotuspäällikkö Johanna Boijer-Svanström matkusti Isabellalla toimittajaryhmän kanssa. Seurue istui ravintolassa, kun kaiuttimista kuulutettiin tulipalosta.

- Kuulutus tuli viidellä kielellä. Ihmiset hiljentyivät kuuntelemaan sitä, mutta jatkoivat sitten syömistään normaalisti. Jotkut kävivät kysymässä asiasta henkilökunnalta, Boijer-Svanström kertoo.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin kuulutettiin uudestaan, että palo oli saatu sammutettua. Boijer-Svanströmin mukaan matkustajat jatkoivat risteilyään rauhallisissa tunnelmissa.

Isabella oli matkalla Turusta Maarianhaminan kautta Tukholmaan. Alus pääsi jatkamaan matkaansa hieman myöhässä aikataulusta.

Viking Linen lautta on rakennettu vuonna 1989, ja alukselle mahtuu lähes 2500 matkustajaa. Isabella liikennöi Turun ja Tukholman välillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme