Mainos
Mainos

Uhkaavasta nettimateriaalista tulvii vihjeitä poliisille

Keskusrikospoliisi on saanut parisataa yhteydenottoa uhkaavasta nettimateriaalista Kauhajoen tapahtumien jälkeen. Osa vihjeistä on jo johtanut kiinniottoihin ja kuulusteluihin.

Toistaiseksi nettiä seuraava yksikkö ei kuitenkaan ole ehtinyt itse aktiivisesti etsiä materiaalia, vaan yleisövihjeet työllistävät sen kokonaan. Poliisi haluaa korostaa matalaa kynnystä, KRP:n mukaan kaikki vihjeet tutkitaan. Poliisi on löytänyt joukosta myös todellisia uhkauksia.

- Nuorin pommiuhkauksen laittanut on vasta 11-vuotias poika, kertoo Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli Jukka Mäkynen.

KRP:n nettiyksiköllä ei tällä hetkellä ole aikaa omien selvitysten tekemiseen, kun Kauhajoen tapahtumien aiheuttama järkytys on niin pinnassa, että kansalaiset tarjoavat vinkkejä aktiivisesti. Lisää resursseja on yksikölle luvattu, mutta ainakaan käytännön työtä tekevillä poliiseilla ei ole vielä tietoa, milloin ja kuinka paljon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme