Mainos
Mainos

Uhkarohkea poika vajosi jäihin Kemissä – "Näköjään heti alkoi tämä jäistä pelastaminen"

Nuori poika vajosi jäihin Kemissä, kun hän oli mennyt kaverinsa kanssa pyöräilemään jäälle Takajärvellä. Hätäkeskus sai ilmoituksen tapahtuneesta noin kymmentä vaille kuusi illalla.

Nuoret olivat menneet pyörillä jäälle asutusalueen keskellä olevalle Takajärvelle. Ohut jää petti toisen pyöräilijän alla, ja hän vajosi vedenvaraan. Toinen pyöräilijä pääsi omin avuin takaisin rantaan.

Kemi-Tornion pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Mika Tirroniemen mukaan järven jää oli todella ohut, mutta koko järven pinta oli jään peitossa.

– Jää on ihan nimellinen. Meillä on palolaitoksen pintapelastajat vähän tukevampia, että heitä se ei kantanut ollenkaan.

Vajoamispaikassa oli Tirroniemen mukaan vettä niin paljon, ettei pojan jalat yltäneet pohjaan. Kaksi pelastajaa nouti jäihin vajonneen uimalla pintapelastuslaudan kanssa.

– Aika raskas operaatio se oli pintapelastajillekin.

Poika vietiin sairaalaan jatkotarkkailuun, mutta hän on Tirroniemen mukaan hyvässä kunnossa.

– Kyllä siinä varmasti vilu tuli. Vesi on niin mahdottoman kylmää, että ei siellä kauan voi olla, kun tulee hypotermia.

Tirroniemi ihmettelee, miten nuoret ovat päättäneet jäälle mennä.

– Eihän tässä ole pakkasia ollut kuin muutaman kerran tälle talvea, ja näköjään heti alkoi tämä jäistä pelastaminen. Ei ole aikaisemmin tälle syksyä kukaan jäissä käynyt.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme