Mainos
Mainos

Uimahalleille uudet ohjeet

Kuluttajavirasto on antanut uudet valvontaohjeet uimahalleja ja kylpylöitä varten. Niiden mukaan uimahallit on tarkastettava päivittäin ennen niiden avaamista yleisölle. Ohjeissa tähdennetään mm. liukkauden vähentämisen tärkeyttä ja sitä, että tämä edellyttää säännöllistä ja riittävää siivousta.

-Uinninvalvojia on oltava riittävästi uimahallin kokoon ja kävijämäärään nähden, vaatii virasto. Hotellien uima-altaiden valvonta voidaan järjestää kameravalvonnalla, mutta erityisryhmien kuten lasten tai liikuntarajoitteisten ollessa uimassa valvojan täytyy olla altaalla. Uudet valvontaohjeet käsittelevät mm. uimahallien käyttötarkastusta, rakenteita, hygieniaa ja valvontaa sekä hälytysjärjestelmää, opasteita, valaistusta sekä ns. turvallisuusasiakirjaa, johon tulee koota turvallisuustietoa henkilökuntaa varten. Valvontaohjeet koskevat paitsi uimahalleja myös kylpylöiden, hotellien, laivojen, maauimaloiden ja muiden vastaavien laitosten uima-altaita sekä niiden oheistiloja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme