Mainos
Mainos

Uimaopetusliitto: Emme tilastoi kylpyammeeseen hukkuneita

Uimavesien lämmetessä vauhdilla aletaan tilastoida vesi-iloittelun synkempää puolta. Hukkuneiden määrässä on Savon Sanomien ja Helsingin Sanomien mukaan suuri ero, katsooko niitä Onnettumuustutkintakeskusksen vai Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton(SUH) tilastoista.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan viime vuoden huhtikuun ja tämän vuoden maaliskuun välisenä aikana veteen kuoli 330 ihmistä, joista suurin osa hukkui. SUH:n mukaan viime vuonna hukkuneita olisi ollut vain 167.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton toiminnanjohtaja Pärla Salomaa sanoo lukujen olevan erilaiset tilastointitavasta johtuen.

- SUH laatii ennakkotilaston hukkumisista lehdistöseurannan perusteella. Onnettomuustutkintakeskus on omassa seurannassaan käynyt nyt läpi viranomaistiedot vuoden ajalta. Me myös karsitaan tapauksia pois. Mukaan otetaan tapaukset, joihin olisi vesiturvallisuusvalistuksella voitu vaikuttaa, Salomaa sanoo.

Onnettomuustutkintakeskuksen materiaalista löytyvät kaikki veteen kuolleet. Eli mukana on itsemurhat, väkivallanteot ja esimerkiksi ajoneuvolla veteen joutuneet.

- Me otetaan myös mukaan vaan suomalaiset, keskuksella on mukana esimerkiksi kylpyammeeseen hukkuneet. Onnettomuustutkintakeskuksen hukkumistilasto sisältää myös itsemurhat. Meillä itsemurhat eivät kuulu vesiturvallisuuteen liittyvään hukkumistilastoon, sillä vesiturvallisuuden keinoilla ei voida vaikuttaa itsemurhiin.

Viralliset lukemat löytyvät aikanaan Tilastokeskuksen virallisesta kuolinsyytilastosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme