Mainos
Mainos

Uimarantojen valvontaan suunnitellaan uusia vaatimuksia

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tietojen mukaan tänä kesänä Suomessa on hukkunut seitsemän lasta, joista kaksi yleisillä uimarannoilla.

Yleisten uimarantojen valvontaan kaavaillaan nykyistä tiukempia ohjeita. Osassa kunnista uimavalvontaa ei ole järjestetty tällä hetkellä lainkaan huolimatta siitä, että niiden turvallisuus kuuluu nykyään tuoteturvallisuuslainsäädännön piiriin.

Laissa ei kuitenkaan ole määritelty tarkemmin, millaista valvontaa kunnilta edellytetään. Kuluttajavirasto pitää tärkeänä, että vilkkaimpien uimarantojen turvallisuustaso saataisiin samalle tasolle kaikkialla Suomessa.

Tänä kesänä Suomessa on hukkunut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tietojen mukaan seitsemän lasta, joista kaksi yleisillä uimarannoilla ja yhteensä viisi mökillä tai kesäleirillä.

Yleisten uimarantojen lisäksi Kuluttajavirasto on huolissaan myös kesäleirien turvallisuustasosta. Osalla näistä uimavalvonta on ollut viranomaisten mukaan retuperällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot