Mainos
Mainos

Uimataidottomia lapsia vain vähän

Tänään vietetään valtakunnallista uimataitopäivää. Tuoreen kyselyn mukaan kuudesluokkalaisista liki 50 prosenttia pystyy uimaan 200 metriä. Joka neljäs varusmies taas osaa uida vähintään 70 metriä, kun taas täysin uimataidottomia on vain murto-osa.

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton Reijo Vartia selittää ristiriitaisia tilastoja sillä, että koulussa uimataitomittauksissa ovat mukana myös tytöt.

Myös varusmiesten uimataidot ovat saaneet erityishuomiota. Folkhälsan on ryhtynyt antamaan uimaopetusta Uudenmaan prikaatin varusmiehille Dragsvikissa. Uimataitojen lisäksi varusmiehille opetetaan hengenpelastusta. Suomen uinti- ja hengenpelastusliiton selvityksessä ilmeni, että yli puolella alokkaista oli puutteellinen tai olematon uimataito. Vain 44 prosenttia heistä pystyy uimaan yli 200 metriä.

Valtakunnallisena uimataitopäivänä pidetään Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa suuri promootiojuhla. Tilaisuuteen odotetaan joukoittain lapsia, joille luovutetaan uintimerkit ja todistukset uimakoulun käymisestä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot