Mainos
Mainos

Uimataidottomia lapsia vain vähän

Tänään vietetään valtakunnallista uimataitopäivää. Tuoreen kyselyn mukaan kuudesluokkalaisista liki 50 prosenttia pystyy uimaan 200 metriä. Joka neljäs varusmies taas osaa uida vähintään 70 metriä, kun taas täysin uimataidottomia on vain murto-osa.

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton Reijo Vartia selittää ristiriitaisia tilastoja sillä, että koulussa uimataitomittauksissa ovat mukana myös tytöt.

Myös varusmiesten uimataidot ovat saaneet erityishuomiota. Folkhälsan on ryhtynyt antamaan uimaopetusta Uudenmaan prikaatin varusmiehille Dragsvikissa. Uimataitojen lisäksi varusmiehille opetetaan hengenpelastusta. Suomen uinti- ja hengenpelastusliiton selvityksessä ilmeni, että yli puolella alokkaista oli puutteellinen tai olematon uimataito. Vain 44 prosenttia heistä pystyy uimaan yli 200 metriä.

Valtakunnallisena uimataitopäivänä pidetään Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa suuri promootiojuhla. Tilaisuuteen odotetaan joukoittain lapsia, joille luovutetaan uintimerkit ja todistukset uimakoulun käymisestä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme