Mainos
Mainos

Uimavalvonta vähäistä Suomessa

Hengenpelastusliitto muistuttaa, että näyttävällä valvonnalla on merkitystä myös ennaltaehkäisyn ja ihmisten asenteisiin vaikuttamisen kannalta.

Suomessa on noin 3000 julkista uimarantaa, joista vain noin 10 prosentilla on uimavalvontaa. Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mukaan valvonta keskittyy suurimpiin kaupunkeihin ja suurimmille rannoille.

-Uimavalvontaa supistettiin 1990-luvun lamavuosina rankasti, eikä se ole vieläkään noussut takaisin lamaa edeltäneen ajan tasolle, kertoo koulutuspäällikkö Jukka Läärä Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta.

Uimavalvojat pelastavat Suomessa vuosittain noin 10 ihmistä. Liiton mukaan uimavalvojan tärkein tehtävä pelastamisen lisäksi on ennaltaehkäisy. Esimerkiksi Ruotsissa saatujen kokemusten perusteella julkisten rantojen näyttävällä valvonnalla on myönteinen vaikutus ihmisten asenteisiin.

Viime viikonlopun hellesäässä hukkui Suomessa ainakin seitsemän uimassa ollutta ihmistä. Hukkumispaikat olivat valvomattomia rantoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme