Mainos
Mainos

Uimavedet ajankohtaan nähden erittäin lämpimiä

Vesien lämpötilat ovat yleisesti 2 - 4 astetta ajankohdan keskiarvoa korkeampia. Nykyisen kaltaisia lukemia mitataan tähän aikaan kesästä noin kerran viidessä tai kymmenessä vuodessa.

Uimavedet ovat ajankohtaan nähden nyt erittäin lämpimiä. Suomen ympäristökeskuksen mukaan järvien ja jokien pintavedet olivat eilen maan etelä- ja keskiosissa sekä Oulun läänissä 17-23 astetta ja Lapissa 6-16 astetta. Lämpötilat ovat yleisesti 2-4 astetta ajankohdan keskiarvoa korkeampia.

Vedet olivat tämän kuun alussa maan etelä- ja keskiosissa vielä tavallista viileämpiä, mutta kuun 12. päivän jälkeen lämpötilat ovat nopeasti kohonneet keskiarvon yläpuolelle. Lapissa vedet ovat olleet koko alkukesän ajan keskimääräistä lämpimämpiä.

Tilastojen mukaan juhannuksena pintaveden keskilämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa tyypillisesti 15-18 astetta, pohjoisessa pääosin 10-15 astetta. Nykyisen kaltaisia lukemia mitataan tähän aikaan kesästä noin kerran viidessä tai kymmenessä vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme