Mainos
Mainos

Uimavedet viileitä

Uimavedet ovat koko alkukesän olleet asteen pari viime vuotta viileämpiä. Merivesikin alkoi lämpiämään kuukautta myöhemmin kuin viime kesänä, joka olikin poikkeuksellisen lämmin.

Maan etelä- ja keskiosissa pintavedet olivat kesäkuussa tavanomaista viileämpiä, pohjoisessa taas noin asteen keskimääräistä lämpimämpiä.

Ympäristökeskuksen mittausten mukaan Länsi-Suomessa nautitaan tänään lämpimämmistä järvivesistä kuin Itä-Suomessa. Merivesi on lämpimintä tänään Vaasassa, missä uidaan 15 asteisessa vedessä. Viileät ja tuuliset säät ovat pitäneet niin merialueiden kuin sisävesienkin levätilanteen kurissa.

Vedet lämpenevät heinäkuun alussa, sillä sään on ennustettu lämpenevän.

Mikä vaikuttaa siihen, että vedet tuntuvat kylmemmiltä kuin viime vuonna? Tarkastaja Hannu Moilanen Pirkanmaan ympäristökeskuksesta vastaa:

- Kyllä varmasti ihmisen mieli on sellainen, että se muistelee viimekesää ja toissakesää. Silloin lämpötilat olivat 20 astetta ja pitkästi ylikin nyt keskikesällä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme