Mainos
Mainos

Ukkonen ja rankkasade sotkivat oopperaharjoituksen Olavinlinnassa – "Valtava paukaus"

Maineikkaan Bolshoi-ryhmän oopperaharjoitus keskeytyi Olavinlinnassa tänään palohälytyksen takia.

Esiintyjien piti poistua näyttämöltä kesken pianoharjoituksen siksi aikaa, että pelastuslaitos totesi hälytyksen aiheettomaksi.

– Pelastuslaitokselta tuli ohjeet että otetaan ihmiset siihen A-katsomon lämpiöön odottamaan. He tarkistivat sitten, että oli varmasti vikahälytys, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien tuotantopäällikkö Jukka Pohjolainen STT:lle.

Pohjolaisen mukaan linnan palohälytysjärjestelmä oli vaurioitunut perjantai-iltapäivänä, kun salama iski Olavinlinnaan.

– Olin itse linnassa silloin. Valtava paukaus. Olin mennyt linnaan 15 minuuttia aikaisemmin ja silloin oli täysin aurinkoinen keli, en tajunnutkaan että on tulossa ukonilma. Se oli kyllä pysäyttävä hetki, Pohjolainen kertaa.

Etelä-Savon pelastuslaitos arvioi, että lauantaiaamupäivänä kaupunkia moukaroinut rankkasade saattoi laukaista vioittuneen palohälytysjärjestelmän. Savonlinnaan osui lauantaina voimakas sadealue ja kaupungin keskustassa kadut lainehtivat vedestä.

Sanomalehti Itä-Savon Facebook-sivuilla julkaistu video kuvaa hyvin, kuinka kadut tulvivat Savonlinnassa rankkasateen jäljiltä.


Pohjolainen kertoo järjestäjien tehneen suunnitelmia sen varmistamiseksi, etteivät väärät palohälytykset pilaa varsinaisia oopperailtoja.

– Huoltomies päivystää pelastuslaitoksen puhelimen kanssa ja jos tulee hälytys, hän ilmoittaa hälytyksen linnassa oleville pelastusviranomaisille puhelimella. He käyvät tsekkaamassa onko se aiheellinen vai aiheeton, mutta siitä ei tule sitä kilinää yleisön ollessa paikalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme