Mainos
Mainos

Ukkonen jyrisee juhannuksena, viikonloppuna lämpenevää – katso sadetutka ja paikkakuntasi ennuste

Juhannusaatto on sade- ja ukkoskuurojen sävyttämä sekä viileä. Viikonlopuksi sadekuurot vähenevät ja sää lämpenee. Maan etelä- ja keskiosassa voidaan päästä paikoin 20 asteen yläpuolelle.

Juhannusviikonlopun sää on epävakaista.

Juhannuksen paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

– Juhannusaattona perjantaina tulee laajalti voimakkaita sadekuuroja, joukossa on myös ukkosia. Sadekuurojen lomassa aurinko voi päästä välillä pilkahtamaan. Lämpötilat ovat enimmäkseen 10-16 asteessa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Sadekuurot heikkenevät iltaa kohden ja lauantain vastainen yö on poutainen lähes koko maassa. Lämpötilat ovat juhannusyönä 5-10 asteessa.

Lauantaina tulee edelleen paikoin voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja maan etelä- ja keskiosassa, mutta ne ovat perjantaita paikallisempia. Välissä on myös aurinkoa.

– Sää lämpenee jo hieman ja etelän ja idän aurinkoisilla alueilla 20 astetta voi ylittyä. Muualla ollaan laajalti 15-18 asteessa.

Sunnuntaina syntyy yhä paikoin voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja, mutta nyt maan etelä- ja keskiosassa päästään jo laajemmin 20 asteen lukemiin.

– Jos aurinko pääsee paistamaan idässä pitkään, voi lämpötila nousta siellä selvästi yli 20 asteen, toteaa Miina Manninen.

Katso juhannuksen paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme