Mainos
Mainos

Ukkonen laantuu vähitellen yötä kohden

Ukkosilma on aiheuttanut tuhoja monin paikoin Keski-Suomessa. Salamat ovat sytyttäneet maastopaloja ja ulkorakennuksia on syttynyt tuleen. Ukkosrintama siirtyy illan ja yön aikana Keski-Suomesta Etelä-Suomen yli lounaaseen.

– Sen jälkeen se tavallaan kuihtuu pois. Yöllä ja huomenna Lounais- ja Etelä-Suomessa voi vielä jonkin verran ukkostaa, mutta vähitellen ukkosen voima laantuu, sanoo MTV3:n ja Forecan meteorologi Visa Salojärvi.

Raju ukkosrintama johtuu kuuman ja viileän ilmamassan kohtaamisesta.

– Meillä on ollut pitkään helteinen, suorastaan tukalan kuuma ilmamassa, ja vähitellen pohjoisesta ja koillisesta rupesi virtaamaan kylmää ilmaa kohti Suomea. Kun tämä kylmä ilmamassa ja lämmin ilmamassa kohtaavat, syntyy sade- ja ukkoskuuroja.

Huomenna tyypillistä kesäkuun säätä

Huomiseksi lämpötilat viilenevät selkeästi.

– Ylimmät lämpötilat ovat laskeneet huomenna loppuviikon helteistä jo 10-15 astetta. Toisaalta huomiset lämpötilat ovat melko lähellä pitkäaikaisia keskiarvoja, eli tyypillistä kesäkuun puolivälin säätä, Salojärvi sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme