Mainos
Mainos

Ukkonen sytytti yöllä tulipaloja

Salamat ovat sytyttäneet yön aikana useita tulipaloja etenkin Varsinais-Suomessa.

Uudellamaalla Nummi-Pusulassa salama löi aamuneljän jälkeen Nummen kivikirkkoon. Paloilmoitin meni iskusta mykäksi, ja myös kirkon kellotapulissa havaittiin savua. Salama sytytti useita kyteviä pesäkkeitä, jotka on sammutettu. Päivystävän palomestarin mukaan tapulissa saattaa kuitenkin yhä olla kyteviä pesäkkeitä.

Varsinais-Suomessa Somerolla ukkonen sytytti aamuneljän jälkeen kaksi rakennuspaloa. Ulkorakennus Nikulantiellä ja varastorakennus Patakoskentiellä tuhoutuivat paloissa täysin.

Myös Pöytyällä paloi yöllä mökki, jonka epäillään syttyneen tuleen salamasta.

Varsinkin Länsi- ja Lounais-Suomessa esiintyi yön aikana rankkoja sadekuuroja ja ukkosta. Halikossa Varsinais-Suomessa tulva on sulkenut rautatien alikulun. Alikulku täyttyi yöllä vedestä, ja tie on suljettu liikenteeltä.

Lounais-Suomessa oli yöllä aamukolmen aikaan sähköt poikki ainakin pariltatuhannelta kotitaloudelta. Ilman sähköä jäi talouksia myös Länsi-Suomessa. Aamukuuteen mennessä suuri osa vioista oli kuitenkin saatu korjattua.

Aamupäivällä ja pitkin päivää sadetta ja ukkosta on odotettavissa Kaakkois- ja Keski-Suomessa, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme