Mainos
Mainos

Ukkosista tulipaloja ja sähkökatkoksia

Viime yön ukkosrintama riepotteli eniten Pohjanmaata, jossa salamat sytyttivät useita maasto- ja rakennuspaloja. Pelastuslaitos sai hoitaakseen toistakymmentä tehtävää.

Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin, ja vahingot rajoittuivat maastoon ja omaisuuteen.

Ukkosrintama lähti liikkeelle Varsinais-Suomesta. Myrsky ei hätäkeskuksen mukaan aiheuttanut siellä niin paljon vahinkoja kuin oli pelätty.

Salamat aiheuttivat myös sähkökatkoja tuhansille, kerrotaan Fortumista ja Elenia Verkosta.

Fortumin asiakkaista enimmillään 6000 oli ilman sähköä. Suurin osa vioista oli muutaman minuutin mittaisia. Pidempiä katkoja seurasi, kun salamat iskivät rikki muuntamoita.

Lähes kaikki viat saatiin aamuun mennessä korjattua. Fortum on kuitenkin varautunut uusiin ukkosrintamiin vahvistamalla miehitystään.

Elenia Verkon eli entisen Vattenfallin asiakkaista ilman sähköä oli enimmillään noin 4600. Hetkellisesti sähköä vailla oli enemmän.

Elenialla häiriöitä oli Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja aamun tunteina Etelä-Pohjanmaalla. Katkoista valtaosa saatiin korjattua aamuun mennessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme