Mainos
Mainos

Ukkosvaurioilta suojaudutaan heikosti

Kotiin kannattaa jo rakennusvaiheessa suunnitella tekninen suojaus ukkosvaurioita varten.

Kodin ukkosvauriot ovat lisääntyneet, sillä kodeista löytyy yhä enemmän herkkiä elektroniikkalaitteita. Toissapäiväinen ukonilma sai monet laitteet rikki, ja tänään on jälleen odotettavissa lisää salamointia.

Perinteinen tapa on irrottaa sähkölaitteet seinästä, mutta muitakin suojautumiskeinoja löytyy.

- On olemassa teknisiä suojautumiskeinoja, joita on vielä aika harvassa kodissa, kertoo Suomen sähkö- ja teleurakoitsijaliiton tekninen johtaja Esa Tiainen.

Sähkötöpselin ja pistokkeen väliin laitettava ylijännitesuoja saattaa auttaa, mutta tehokkain keino Tiaisen mukaan on koko sähköverkon suojaus. Tällöin sähkökeskuksiin tulee asentaa ylijännitteen estävä komponentti.

- Tämän asentaminen maksaa muutaman satasen, jos se toteutetaan jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Jälkeenpäin asennettuna se vaatii mahdollisesti tilamuutoksia ja maadoituksen tarkastamista, Tiainen selventää.

Vaikka rakennusbuumi kasvaa tasaisesti, useat kuluttajat Tiaisen mukaan eivät osaa tiedustella ukkosvauriosuojausta kotiinsa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme