Mainos
Mainos

Ukrainalaisryhmä kiinni vääristä passeista

Yhdentoista ukrainalaisen joukko jäi kiinni perjantaina yritettyään väärillä passeilla Suomeen.

Kolmea venäläismiestä epäillään ukrainalaisryhmän laittoman maahantulon järjestämisestä. Ukrainalaiset oli kuljetettu Suomeen henkilöautoilla kolmessa erässä. Autoista viimeinen jäi Kaakkois-Suomen rajavartioston haaviin Imatran rajanylityspaikalla, kun passintarkastajan huomio kiinnittyi viiden hengen seurueeseen, joilla kaikilla oli Venäjän passit.

-Kokenut rajavartija huomasi, että yksi matkustajista oli varsin tumma ollakseen venäläinen. Kun tätä ruvettiin jututtamaan, huomattiin, että mies myös puhui venäjää oudolla tapaa ja ryhmän matkustusasiakirjat otettiin uudelleen syyniin, rikoskomisario Ilkka Pöyhiä Imatran poliisista kertoo.

Papereiden lähempi tarkastelu osoitti, että ainoastaan autoa kuljettaneen miehen passi oli aito. Puhuttelussa kävi ilmi, että väärillä passeilla liikkuneet matkustajat olivat ukrainalaisia. Samalla heräsi epäilys, että jo aiemmin päivällä rajan yli oli saattanut mennä kaksi autolastillista heidän maanmiehiään, joilla mahdollisesti myös oli väärennetyt paperit.

Loput kaksi autollista saatiin myöhemmin illalla kiinni Hangossa, mistä ukrainalaisten oli tarkoitus pyrkiä laivalla Rostockiin Saksaan ja sieltä edelleen Ranskaan työnhakuun. Toinen autoista pysäytettiin Hangon satamassa. Tämän nähtyään toinen joukkio yritti paeta, mutta poliisi sai sen kiinni lopulta kaupungin keskustassa.

Ukrainalaisten osalta juttua tutkitaan väärennyksenä, autonkuljettajina toimineiden kolmen venäläismiehen taas epäillään syyllistyneen laittoman maahantulon järjestämiseen.

-Näyttää siltä, että toiminta Ukrainan päässä on ollut varsin organisoitunutta. Ilmeisesti samalla kertaa oli tarkoitus tuoda rajan yli enemmänkin väkeä, mutta osa joutui palaamaan takaisin, koska kaikille ei pystyttykään järjestämään passeja, rikoskomisario Pöyhiä sanoo.

Varmaa tietoa toiminnan laajuudesta ei ole, mutta Pöyhiä pitää todennäköisenä, että ukrainalaisia on saattanut livahtaa venäläisten avustuksella rajan yli aiemminkin. Imatran poliisi tutkii tapausta yhdessä Kaakkois-Suomen alueellisen tutkintaryhmän ja Kaakkois-Suomen rajavartioston kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme