Mainos
Mainos

Uksjoen ruoppauksesta kiistellään Porissa - ranta muuttui mutavelliksi

Porissa sijaitsevan Uksjoen ruoppaus on riitauttanut asukkaat ja viranomaiset.

Maanomistajien enemmistö päätti ruoppauksesta, mutta vanhanaikaisin periaattein tehdyssä ruoppauksessa ei otettu luontoarvoja huomioon. Uksjoen puolustajien mielestä ruoppaus muistuttaa enemmän ojan perkausta kuin puron kunnostusta.

Esimerkiksi Uksjoen suulla asuvan Kauko Heikkilän ranta muuttui mutavelliksi.

- Mutaa on tullut joka päivä tänne keväästä 2010 lähtien. Nyt tässä on kolme metriä syvä kura-allas, Heikkilä toteaa.

Kunnostusasiantuntijankin mielestä ruoppauksessa oli puutteita.

- Ympäristön suojelutoimenpiteissä, kuten laskeutusaltaiden tekemisessä, on ollut hiukan vajavaisuutta. Tässä ei ole ehkä ollut ihan täyttä halua luonnontilan huomioon ottamiseen, sanoo maisema-arkkitehti Jukka Jormola Suomen ympäristökeskuksesta

Alueellinen ympäristöviranomainen sanoo, että ruoppaukseen oli lailliset perusteet. Perkaukseen tyytymättömät maanomistajat aikovat kuitenkin jatkaa taisteluaan.

Katso Päivi Mäki-Petäjän raportti Porista (Seitsemän uutiset 23.9.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot