Mainos
Mainos

Ulf Sundqvistille tuomio velallisen epärehellisyydestä

Ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvist on tuomittu Helsingin hovioikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Hän sai kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Sundqvist ei tyydy tuomioon, vaan aikoo hakea valituslupaa.

Ulf Sundqvist

Sundqvist oli aiemmin tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa yhteisvastuullisesti kanssavelallisten kanssa yhteensä 26 miljoonan markan vahingonkorvauksiin.

Hovioikeuden mukaan Sundqvist tiesi olevansa taloudellisissa vaikeuksissa ja käytti rahojaan hävittämällä tai velkojan kannalta ilman hyväksyttävää syytä luovutti 375 000 markkaa. Täten Sundqvist pahensi oleellisesti maksukyvyttömyyttään, ja hän tiesi, että hänen tekonsa voi vahingoittaa velkojan etuja.

Sundqvist aikoo hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Hän on tyytymätön hovioikeuden päätökseen, joka hänen mielestään on ristiriidassa käräjäoikeuden päätöksen kanssa.

Valtionsyyttäjä Pekka Koponen ei ole yllättynyt Sundqvistin valitushakemuksesta. Koposen mukaan on luonnollista, että näin pitkä prosessi halutaan katsoa loppuun asti.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot