Mainos
Mainos

Ulkoasiainhallinnon virkailijat suomivat palkkionimityksiä

Suurlähettiläiksi on ensisijaisesti valittava ulkoministeriön virkauralla ansioituneita ja kouliintuneita henkilöitä, vaatii ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistys.

Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistys vaatii, että suurlähettiläsnimityksissä on luovuttava palkkionimityksistä, tehtiinpä ne poliittisilla tai muilla perusteilla. Yhdistyksen mielestä suurlähettiläiksi on ensisijaisesti valittava ulkoministeriön virkauralla ansioituneita ja kouliintuneita henkilöitä.

MTV3:n uutisissa kerrottiin alkuviikosta, että kansanedustaja Jari Vilénille kaavaillaan suurlähettilään tehtävää, ellei häntä valita OECD:n apulaispääsihteeriksi. Vaihtoehtoina on esitetty Unkaria ja Kreikkaa.

Yhdistyksen kannanotossa ei mainita nimeltä ketään henkilöitä. Siinä kuitenkin varoitetaan pitämästä suurlähettilään tehtävää poliittisena palkkiona tai pakastevirkana seuraavia haasteita odottaessa.

- Suomen ja sen kansalaisten etujen valvonta ja ajaminen eivät voi sallia nimityksiä tällaisin perustein.

Suurlähettilään tehtävään ja ulkoasiainneuvoksen virkaan voidaan nimittää myös erivapaudella. Virkailijayhdistys muistuttaa, että ulkoasiainhallinnossa on perinteisesti vältetty poliittisia virkanimityksiä. Jos erivapausnimitykseen poikkeuksellisesti päädyttäisiin, ratkaisu olisi myös perusteltava.

Ulkoasiainhallinnon henkilökuntaa edustava yhdistys myös ehdottaa, että jatkossa erivapaudella nimitetyt olisivat ulkoasiainhallinnon palveluksessa vain tehtävänsä mittaisen määräajan. Nykyisellään he pysyvät palveluksessa suurlähettilään tehtäviensä päätyttyäkin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot