Mainos
Mainos

Ulkoasiainvaliokunnalta vihreää NRF:lle

Suomen osallistuminen Naton NRF-joukkoihin saa eduskunnan enemmistön selvän tuen.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta puoltaa Suomen osallistumista NRF-joukkojen täydentävään toimintaan. Valiokunta katsoo, että näin palvellaan kriisinhallintaosaamisen kehittämistä ja tuetaan myös Suomen valmiuksia toimia Nato-standardeihin tukeutuvissa EU:n nopean toiminnan joukoissa.

Ulkoasiainvaliokunnan mukaan osallistuminen joukkojen toimintaan ei merkitse velvollisuutta osallistua NRF:n operaatioihin, vaan niihin osallistutaan tapauskohtaisen harkinnan pohjalta.

Valiokunnan mukaan osallistuminen NRF:ään ei myöskään muuta Suomen suhtautumista itse Nato-jäsenyyteen. Ratkaisu on nähtävä Naton rauhankumppanimaalle loogisena askeleena kriisinhallinnan saralla.

Vasemmistoliitto ei näihin näkemyksiin yhtynyt. Ryhmäpuheenjohtaja Annika Lapintie kirjautti mietintöön vastalauseen, jossa hän oli eri mieltä sen kaikista keskeisistä johtopäätöksistä.

Vasemmistoliitto lähtee siitä, ettei kriisejä voida ratkaista voimakeinoin kestävällä tavalla, eikä Yhdysvaltojen poliittis-sotilaallisten pyrkimysten ja operaatioiden tukijaksi pidä lähteä.

Hallituksen NRF-selonteon palautekeskustelu käydään suuressa salissa huomenna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme