Mainos
Mainos

Soini ei halua spekuloida Ukrainan sisällissodalla

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps) on seurannut surullisin mielin Ukrainan väkivaltaisuuksia. Soini pitää tilannetta erittäin vaarallisena ja vakavana, mutta ei halua spekuloida sisällissodalla.

– En lähtisi spekuloimaan tälläisillä, vaan toivoisin, että päästään neuvotteluratkaisuun opposition ja Janukovitshin välillä. Minä uskon, että se vaatii myös Venäjän, Yhdysvaltain ja EU:n  auttamista näissä neuvotteluissa. 

Soinin mukaan EU voi käyttää Ukrainaan vain pehmeää vaikutusvaltaa.

– Ei tietenkään EU tai mikään muu maa pidä joukkoja tai aseellista valtaa edes kuvitella käyttävänsä.

Soinin mukaan Ukrainan ydinogelma on se, että maa on jakautunut ja poliittista luottamusta ei ole. Tilanne on kuin monimutkainen palapeli.

– Se juontaa jo entisen vallan avainhenkilön Julia Timoshenkon ajoista. Korruptio ja talouvaikeudet. Sitten EU tarjosi itäistä kumppanuutta. Janukovitsh ei sitä hyväksynyt ja sitten tässä on  Venäjän kaasu- ja energia-asiat. 

Ulkoasianvaliokunta kuulee huomenna Venäjän-Ukrainan asiantuntijaa, osastopäällikkö Terhi Hakalaa. Valiokunta sai jo tänään kirjallisen raportin Ukrainan tilanteesta. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme