Mainos
Mainos

Ulkoasiainvaliokunta närkästyi: Miksi diplomaattikarkotus salattiin?

 Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vaatii ulkoministeriötä ja suojelupoliisia kertomaan jatkossa valiokunnalle kaikki ulkopolitiikan kannalta oleelliset tiedot.

Ulkoasiainvaliokunta närkästyi tänään siitä, että tieto suomalaisdiplomaatin taannoisesta karkotuksesta Venäjältä tuli valiokunnalle tiedotusvälineiden kautta.

-Valiokunnalla on erittän laaja tiedonsaantioikeus ja siitä on pidettävä kiinni, toteaa ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (PS).

Tapaus on jo toinen lyhyen ajan sisällä.

- Siinä herää kysymys siitä, että onko näitä muitakin tapauksia, että kuinka paljon ylipäätään ei kerrota valiokunnalle asioista jotka sille kuuluvat, pohtii kansanedustaja Pertti Salolainen (Kok.).

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä asiassa on toimittu normaalisti.

-Tämä on ollut se käytäntö, että kaikki diplomaattikarkotukset, joita on ehkä kerran vuodessa tai kahdessa, hoidetaan mahdollisimman hiljaisesti, koska niillä ei ole vaikutusta meidän ulkosuhteisiimme.

Myös suojelupoliisin tulisi informoida valiokuntaa ulkopolitiikkaan liittyvistä asioista 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot