Mainos
Mainos

Ulkoilujärjestöt: Kansallispuistojen palvelut turvattava

Suomen Latu ja kymmenen muuta valtakunnallisen Ulkoilufoorumin jäsenjärjestöä ovat huolissaan kehityssuunnasta, joka heikentää ulkoilumahdollisuuksia kansallispuistoissa. Vakavimpana ongelmana järjestöt pitävät Metsähallituksen luontopalveluiden rahoituksen leikkaamista.

Metsähallitus joutuu keskittämään Lapin kansallispuistojen investoinnit matkailukeskusten tuntumaan ja jättämään etäämpänä erämaassa olevat retkeilykohteet perusylläpidon varaan. Keskittämistä perustellaan puistojen matkailukäytön tehostamisella ja resurssipulalla.

Metsähallituksen luontopalvelujen Lapin aluejohtajan Jyrki Tolosen mukaan etäämpänä erämaassa sijaitsevien retkeilykohteiden peruskunnossapito tarkoittaa puu- ja jätehuoltoa sekä tarvittavia korjauksia. Sen sijaan uusia investointeja tai retkeilyä palvelevia rakenteita kansallispuistojen erämaisemmille alueille ei tehdä.

Ulkoilujärjestöjen pelkona on se, että tällä tavalla ajetaan alas nykyisenkaltaista retkeilyn palvelurakennetta. Metsähallituksen resurssipula on todellinen uhka luonnon virkistyskäytölle.

- Metsähallituksen resurssien vähentäminen luonnon virkistyskäytön osalta on nykyisten valtioneuvoston liikunnan edistämisen sekä terveyttä edistävän liikunnan ja ravinnon periaatepäätösten vastaista, toteaa Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson.

Kansallispuistojen kävijämäärät ovat olleet pitkään jo kovassa kasvussa. Vuonna 2007 lähes 1,6 miljoonaa suomalaista tutustui kansallispuistoihin. Kasvua edelliseen vuoteen oli lähes 100 000 kävijää. Kansallispuistojen suuri suosio edellyttää lisäresursseja Metsähallitukselta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot