Mainos
Mainos

Ulkomaalaislaki kirvoitti keskustelua eduskunnassa

Kiistelty ulkomaalaislaki sai eduskunnassa aikaan suukopua ja kipakan väittelyn jo lähetekeskustelussa. Varsinkin vihreät ja kokoomus ottivat iltaistunnossa yhteen pikakäännytyksestä ja perheiden yhdistämisestä.

Lakiesitystään puolustaneella sisäministeri Ville Itälällä ja vihreillä oli koko lailla erilainen käsitys siitä, mikä perheiden yhdistämistilanteissa oikein on lapsen etu. Vihreiden ryhmäjohtaja Janina Andersson liikuttui lapsen oikeuksista luennoidessaan jopa niin, että purskahti puhujapöntössä itkuun, ja pystyi vain vaivoin pitämään puheenvuoronsa loppuun.

Pikakäännytyksestä ei tingitä


Kokoomuksen ryhmäjohtaja Ben Zyskowicz asetti lain eduskuntakäsittelylle selkeät reunaehdot. Zyskowiczin mukaan kokoomuksen ryhmä ei missään tapauksessa suostu vesittämään pikakäännytysjärjestelmää, joka on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi ja perustelluksi.

-Ja jos sitä ryhdytään eduskunnassa lähdetään vahvasti vesittämään esimerkiksi perustuslakivaliokunnan toimesta, niin silloin on meidän mielestämme parempi, että tämä laki kokonaan raukeaa ja eletään nykyisen tältä osin paremman lain varassa, Zyskowicz totesi.

Vihreiden Erkki Pulliainen tulkitsi Zyskowiczin viestin niin, että kokoomuksen eduskuntaryhmä katsoo, minkälainen mietintö laista syntyy, ja sen jälkeen pitää huolen siitä, että esitys vedetään takaisin jos mietintö ei miellytä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme