Mainos
Mainos

Ulkomaalaisryhmä valtasi kesämökin Leppävirralla

16 hengen ryhmä on leiriytynyt kesämökin pihapiiriin Leppävirran Suvasvedellä, kertoo mökin omistajien poika Juhani Immonen. Ryhmä oli saapunut paikalle iltakuuden aikaan veneillä sekä kanooteilla ja pystyttänyt telttansa mökin pihalle.

- Mökkinaapuri soitti vanhemmilleni ja kysyi, että odotatteko vieraita mökille, Immonen kertoo.

Kesämökki sijaitsee saaressa ja sen omistaa iäkäs pariskunta. Mökki on rakennettu 1980-luvulla. Pariskunta ei itse ollut tapahtumahetkellä mökillään.

Immoselle soittaneen mökkinaapurin mukaan kesämökille leiriytyneessä ryhmässä on niin lapsia kuin vanhuksiakin. Immonen epäilee, että mökin hieno hiekkaranta, siisti pihapiiri ja nuotiopaikalla olleet polttopuut ovat olleet osasyynä paikan valintaan.

Ryhmän kansalaisuus on epäselvä. Immosten mökkinaapurin mukaan ryhmässä puhuttiin saksalta kuulostavaa kieltä.

Viranomaiset eivät pysty puuttumaan tilanteeseen

Mökin omistajat soittivat tilanteesta hätäkeskukseen heti tiedon saatuaan. Pohjois-Savon poliisilaitokselta oli kuitenkin sanottu, että poliisilla ei ole resursseja ryhmän häätämiseen.

Ylikonstaapeli Kari Niskanen Pohjois-Savon poliisilaitokselta kertoi MTV3 Uutisille, että alueella on tänä iltana ollut vain yksi partio, joten asiaan puuttuminen on jouduttu jättämään huomispäivään.

- On jouduttu priorisoimaan, koska kesälomakaudella on kiireistä.

Niskasen mukaan alueella kiertävät romaniryhmät ovat poliisille iso työllistäjä.

- Romanit kiertävät erityisesti kesätapahtumia ja varsinkin Romanian romanien toiminta on ammattimaista anastamista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme