Mainos
Mainos

Ulkomaalaistaustaisten osuus terveysalalla kolminkertaistunut 2000-luvulla

Ulkomaalaistaustaisten osuus terveys- ja sosiaalipalveluiden henkilökunnasta on yli kolminkertaistunut 2000-luvulla, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastot.  

Vuonna 2000 syntyperältään muita kuin suomalaisia oli töissä terveys- ja sosiaalialalla 4 810, kun vuonna 2012 heitä oli jo 16 204 työntekijää.  

Suomen terveys- ja sosiaalipalveluiden henkilöstöstä ulkomaalaistaustaisten osuus oli 4,2 prosenttia vuonna 2012. Heistä ulkomaan kansalaisten osuus, 7 324, oli 1,9 prosenttia koko henkilöstöstä.

Suhteessa eniten ulkomaiden kansalaisia oli vuonna 2012 terveys- ja sosiaalipalveluiden töissä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiireissä sekä Vaasan ja Ahvenanmaan sairaanhoitopiireissä.  

Valtaosa ulkomaan kansalaisuuden omaavista lääkäreistä työskenteli THL:n tilastojen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Heistä lähes puolet oli Virosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme